Magas minőség,
Makulátlan tisztaság.

Mosási programok

Mosáshoz adagolórendszerű professzionális mosóprogram:
Félprofesszionális program:


Fehér textilek mosása:


A Patyolat Szuper H terméket nem szabad klór tartalmú adalékkal keverni mint pl. Patyolat CL vagy Hipó stb..

Színes textilek mosása:


A Patyolat Szuper H terméket nem szabad klór tartalmú adalékkal keverni mint pl. Patyolat CL vagy Hipó stb..Mosási trükkök, tanácsok

Cégünk professzionális és félprofesszionális mosási programokat kínál.

A MOSÁS


A modern mosószerek többsége segít megakadályozni a kimosott ruhákon keletkező károkat, elsősorban köszönhetően annak, hogy alacsony mosási hőmérsékleten is hatásosan tisztítanak, de nem szabad elfelejteni, hogy a kifogástalan végeredmény eléréséhez 2 dolgot kell szem előtt tartani:

- Tudni kell értelmezni a címkén szereplő mosási utasításokat

- Jó minőségű mosószert/folteltávolítót kell használni


Mosási tanácsok:

- Válogassa szét a mosni kívánt ruhadarabokat a következők szerint: kézi mosás, gyapjú és kényes ruhadarabok, munkaruhák

- Ne töltse robbanásig a dobot ruhákkal, a ruháknak tudni kell forogni maguk körül a dobban az optimális mosás érdekében

- A mosógép kevés vízzel működik (ez a folt feloldódása miatt szükséges): egyrészt ne vigye túlzásba a mosószer adagolását, mert előfordulhat, hogy a gép nem fogja tudni megfelelően kiöblíteni a ruhákat, másrészt makacs foltok esetén javasolt az előáztatás.

- Az előírtnál kevesebb tisztítószer használata azért nem javasolt, mert erős szennyeződések vagy foltok esetében a szennyeződés átkerülhet és lerakódhat egy másik, mosásban lévő ruhadarabra vagy a fehér ruhák megsárgulhatnak, elszürkülhetnek tőle. Ezen felül a szennyeződés lerakódást okozhat magában a mosógépben is.

- A beszáradt foltokat azért nehéz eltávolítani, mert a szennyeződés ilyenkor már hozzátapadt a szövethez. Minél előbb mossa ki a keletkezett foltot, akár sima vízzel is. Az erősen szennyeződött ruhákat a lehető leghamarabb ki kell mosni.

- A kis- és nagyméretű ruhadarabok egyidejű mosásával jobb eredmény érhető el, mert a ruhák a dobban így könnyebben forognak a mosásidő alatt.

- Minél keményebb a víz, annál kevésbé habzik a tisztítószer. Ez esetben adagoljon több tisztítószert.

- Ne mosson pasztellszíneket olyan készítménnyel, mely optikai fehérítőt tartalmaz, mert kifakulhatnak.


Apró trükkök:

GYAPJÚ: hideg vízben mossa, centrifugálás nélkül, ha egy enyhén összecsomósodott ruhadarabot szeretne helyreállítani, áztassa azt 24 órán keresztül egy lavór vízbe úgy, hogy a vízhez literenként adjon 1 kanál ammóniát.

SELYEM: kézzel mossa, langyos vízben. A selyem puhaságának megőrzése érdekében a legutolsó öblítéskor adjon a ízhez citromlevet vagy ecetet, ne centrifugálja.

CSIPKE: mossa rizskeményítős vízben, ne használjon hipót.

FARMER: egészen addig mossa külön, amíg megy össze az anyag, mosógépben mindig kifordítva mossa.


Kövessen minket!: